Városkommunikációs mesterkurzust szervez az MUTK Pestszentlőrincen! Jelentkezz Te is!

Mi ez?

A Magyar Urbanisztikai Tudásközpont 2018 őszén városkommunikációs mesterkurzust (VKM) szervez Pestszentlőrinc-Pestszentimre (XVIII. kerület) központjára vonatkozóan. A mesterkurzus témája a városrész szívének számító Kossuth tér és az Üllői út csatlakozó, Thököly út és Szarvas csárda közötti szakasza. A VKM-en különböző tudományágakat képviselő hallgatók vesznek részt, akik a kéthetes kurzus végére integrált – azaz városfejlesztési, beruházási és marketingkommunikációs teendőket egyaránt tartalmazó – tanulmánytervet készítenek.

Mi a cél?

Az, hogy Pestszentlőrinc-Pestszentimre kerületközpontja minél vonzóbb városi helyszínné váljon a kerületiek és a többi budapesti lakos számára úgy, hogy a megújulás ténye és módja javítsa a kerület megítélését mindkét fenti célcsoport szemében. A tanulmányterv kapcsolódik az önkormányzat más projektjeihez is, mint például a Piac utcai multifunkcionális városközpont fejlesztéséhez.  A VKM ezenkívül foglalkozhat a villamosmegállók és környékének barátságosabbá tételével.

Miért jó a kerületnek?

A VKM a lakosság számára is közérthető módon ad képet egy sokat használt terület fejlesztési lehetőségeiről. A MUTK Veletek együtt új szemlélettel szeretné megközelíteni ezt a várostervezési kihívást, így egyfajta várostervezési laboratóriumot hozva létre!

Miért jó Neked?

Egyetemi hallgatóként részt vehetsz egy komoly projektben, ahol „élesben” tapasztalhatod meg, hogyan működik egy önkormányzat, és milyen kihívásokkal, problémákkal kell szembenézned a várostervezési munka során. Mindeközben kiváló tanárokkal, szakértő csapatban dolgozhatsz, és komoly kapcsolati tőkére tehetsz szert.

A mesterkurzust várhatóan 2018. szeptember 24. és október 1. között tartjuk.

Meghosszabbított jelentkezési határidő: 2018. szeptember 20., csütörtök 16:00

Díjazás:

 1. helyezett csapat: 200.000 Forint
 2. helyezett csapat: 150.000 Forint
 3. helyezett csapat: 100.000 Forint

Kik pályázhatnak?

Legalább 3, maximum 4 fős, nappali tagozatos, alap- és mesterszakos egyetemi hallgatókból álló csapatok, akik:

 • a jelentkezés előtt csapatokba rendeződnek és mint csapat adják be a jelentkezésüket
 • a csapatnak legalább egy kommunikáció szakos, valamint legalább egy az urbanisztikához kapcsolódó jellemzően műszaki, és legalább egy geográfus szakra járó, vagy ott abszolvált hallgatókból kell állnia
 • már végzett hallgatók is jelentkezhetnek, amennyiben tanulmányaikat (abszolutórium) 2018 januárjában szerezték meg

Hogyan jelentkezhetsz?

Az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezhetsz: Jelentkezés itt!

A jelentkezésnek tartalmaznia kell:

 • a csapat neve
 • a csapat elérhetősége (e-mail cím)
 • a csapat tagjainak a neve és elérhetősége (email cím és telefon)
 • a csapattagok minimum három, maximum 5 soros bemutatkozása, amely tartalmazza a tanulmányaik megnevezését és érdeklődési körüket
 • a csapattagok minimum 2.000, maximum 3.500 karakteres írása arról, hogy mit gondolnak a városkommunikáció feladatáról, eszközeiről és lehetőségeiről a városfejlesztésben.

Bármilyen további kérdéssel keressék kollégánkat, Lakatos Viktóriát a v.lakatos@mut.hu email címen, illetve a 20/224-0147 telefonszámon!

Kiemelt kép: Congress for the New Urbanism

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük