VKM

VÁROSKOMMUNIKÁCIÓS MESTERKURZUS

A Magyar Urbanisztikai Tudásközpont kommunikációs projektje

A Városkommunikációs Mesterkurzus az urbanisztika iránt érdeklődő tehetséges egyetemistákat, főiskolásokat hozza össze a Főváros kerületeinek vagy bármely település önkormányzatának szakértő munkatársaival. A Mesterkurzus célja, hogy az Önkormányzatok kommunikációs munkáját segítse, emellett népszerűsítse a városkommunikáció műfaját az urbanisztikai folyamatok kommunikációs aspektusaira nyitott fiatalok körében. Az Önkormányzatok a projektben támogatás útján vehetnek részt.

A Városkommunikációs Mesterkurzus a MUTK szervezésében a Fenntartható Energia Héten (minden év júniusának utolsó hete) megtartott gyakorlatorientált rendezvény, ahol a korábbi pályázati felhívás útján bekerült főiskolai/egyetemi hallgatókból álló 3-4 fős csapatok versengenek. Feladatuk, hogy önkormányzati akciók sikeres megvalósításához szükséges kommunikációs terveket készítsenek az őket támogató önkormányzatok részére. A tervek elkészítésére öt napjuk van, azaz a rendezvény időtartama. A csapatok tagjai délelőttönként szakmai előadásokon, konzultációkon vesznek részt, délutánonként pedig a kommunikációs tervek elkészítésén dolgoznak a támogató önkormányzat által előre kiválasztott területen.

A munkákat szakértő zsűri bírálja el; a nyertesek sorrendben 300.000, 200.000 és 100.000 forintos díjazásban részesülnek. A támogató Önkormányzatnak továbbá lehetősége van egyedi felajánlást is tenni a nyertesek számára.

A Városkommunikációs Mesterkurzus célja

  • a kommunikációs tervek fontosságának hangsúlyozása
  • fiatal pályakezdő kollégák gyakorlati megmérettetése
  • a támogató önkormányzatok sikeres működéséhez elengedhetetlen kommunikációs munka megkönnyítése
  • a támogató önkormányzat tevékenységének népszerűsítése a Mesterkurzus által

Amit a támogató önkormányzat kap

  • a támogató önkormányzat számára a helyszínek kiválasztásához szükséges tanácsadást
  • a Mesterkurzus teljes körű szervezését a pályázati felhívás megfogalmazásától a záró ceremónia megszervezéséig, megvalósításáig
  • részvételi lehetőséget a zsűriben
  • az elkészített kommunikációs terveket
  • a Mesterkurzusra jelentkező csapatok illetve a támogató önkormányzat közötti kapcsolattartást
CSATLAKOZZON PROGRAMUNKHOZ AZ ÖN ÖNKORMÁNYZATA IS MÉG MA!