Együttműködésbe kezd a MUTK és a VaLyo!

IMG_20170606_115218Közös munkába kezd a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont (MUTK) és a Város és Folyó Egyesület (VaLyo) események, projektek, pályázatok kollektív kivitelezésének keretében! Az együttműködés célja, hogy a MUTK és a VaLyo együttesen sokszínű kapcsolathálója és célközönsége segítségével még nagyobb szerepet vállaljon a fiatalos, pozitív városkép kialakításában, ezáltal jelentős és szerethető változásokat hozhasson létre a városokban.

A Magyar Urbanisztikai Tudásközpont innovatív tudásközvetítő és tudásgyűjtő központként működik, missziója, hogy a minőségi, újgenerációs urbanisztika érvényesülhessen a várostervezésben, városfejlesztésben.  Az együttműködés egyik legfontosabb eleme, hogy a MUTK és a VaLyo által megszólított fiatalok aktívan bevonódjanak a városfejlesztésbe, ezáltal is felpezsdítve az urbanisztikai megmozdulásokat, valamint a MUTK a tudásközvetítő és tudásgyűjtő szerepével segítse a VaLyo köztérmegújító, városrehabilitációs munkáját, a projektek nagyobb szakmai támogatottságát, kapcsolathálójának kibővítését.

A kollaboráció első lépéseként a MUTK kommunikációs, szervezési és szakmai közreműködésével támogatja a VaLyo munkáját a június 17-én induló Szabihíd projektben, ami a Szabadság híd lezárásával egy új közösségi teret hoz létre a város szívében. A Szabihíd projekt keretében a gyalogosok 2017 nyarán négy hétvégén vehetik birtokba a hidat, június utolsó két hétvégéjén, és augusztus első két hétvégéjén, ahol a VaLyoPlacc és különböző civil szervezések keretében sokszínű kulturális programok várják az érdeklődőket. A projekt célja, hogy az emberek minél inkább kihasználják a közterekben rejlő közösségszervező lehetőségeket, így egy életteli, pezsgő városkép kialakításával vonzóvá tegyék a városokat.

A továbbiakban a VaLyo és a MUTK többek között közös gyakornoki program kiírásával, workshopokkal, köztérmegújító pályázatokkal, önkormányzattokkal való kollaborációval tervezi folytatni a gyümölcsöző együttműködést!

VaLyo: http://valyo.hu/                       Szabihíd: http://szabihid.hu/

valyo_LOGO-02

szabihíd