Kósa Emőke

projektkoordinátor

Telefon: +36 1 215 5794

“A világ egységes egész! Most, hogy felfedezte, banálisnak tűnő igazság, mégis a feje tetejére állítja gondolkodását, világnézetét és önmagáról alkotott képét: egy egységes egész része vagyok!” (Kim Leine: A Végtelen -fjord prófétái c. regényéből)

Nagy megtiszteltetés, hogy a Tudásközpontban munkám során módom nyílik ezzel az egységes egésszel foglalkozni. Pályám kezdetén is egy tudományos intézetben dolgoztam, szakmai tudásomat itt alapoztam meg, a Tudásközpont számomra ennek a folyamatnak egy új fejezete, nagyszerű lehetőség az összegzésre és kiterjesztésre.”

Emőke 2017 májusában csatlakozott a csapathoz, elsősorban az N4C projekt munkatársaként. Fő feladata a projekt várostervezői szemléletének kiterjesztése, a szakmai kapcsolatok és feladatok összefogása, koordinálása. Emellett fokozatosan bekapcsolódott a cég további tevékenységeibe, elsődlegesen a várostervezői területen, mint Mór és Enying Település Arculati Kézikönyve.

1986-ban végzett az Ybl Miklós Építőipari Műszaki Főiskolán városgazdálkodási üzemmérnökként, majd 1996-ban közgazdászként diplomázott a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, közszolgálati szakirányon. Felsőfokú tanulmányai során mindvégig a települések üzemeltetése, a városigazgatás, várostervezés, a közjavak hatékonyságának növelése témái foglalkoztatták. Ez az érdeklődés határozta meg szakmai pályáját is. Várostervezőként dolgozott a VÁTI-ban és BUVÁTI-ban, majd a Tér 64 Építészeti Stúdiónál. Később gazdasági szakemberként közszolgálati területeken, közösségi projektekben vett részt mint pályázatíró, bonyolító, projektkoordinátor, majd gazdasági vezető. Ezen tevékenységei során nagy gyakorlatra tett szert a probléma felismerésben, feltárásban és megoldásban, az emberek közötti kommunikáció és szervezés területén. Tapasztalatait és gyakorlatát nagy lelkesedéssel használja új munkaterületén.