Szkordilisz Flóra

ügyvezető igazgató

Telefon: +36 20 971 6556

„A Tudásközpont legfőbb hivatásának azt tartom, hogy segítsük a legfrissebb várostervezési trendek és innovációk elterjesztését és használatát a jobb városi életminőség érdekében.”

Flóra 2013-tól kezdődően először külső szakértőként vett részt a Tudásközpont munkájában, majd 2015 októberében lett része a csapatnak projekt koordinátorként. Majd 2017 januárjában vette át az ügyvezetői feladatkört a Tudásközpontban, amely naponta kihívások elé állítja, és arra sarkallja, hogy a lehető legjobb módszereket alkalmazva oldja meg a felmerülő szakmai és igazgatási kérdéseket. Cégvezetőként a szükséges adminisztratív feladatok elvégzése mellett hivatásának tekinti, hogy a magyar urbanisztika zászlóshajójának számító céget európai élvonalba emelje. Emellett a Nature4Cities munkacsomag-vezető szakértőjeként továbbra is koordinálja a projektben folyó alkalmazott kutatási munkát.

Flóra 2012-ben szerzett építészmérnöki diplomát a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Ezt követően a BME Gazdaság- és Szervezéstudományi Doktori Iskola hallgatójaként elsősorban energetikai és városklimatológiai kutatásokban vett részt, és emellett oktatói tapasztalatra is szert tett. Kutatása a városklíma kérdései köré koncentrálódik: a zöld infrastruktúra energetikai és városi hőszigetet csökkentő hatásait vizsgálja. 2013-ban és 2014-ben ösztöndíjasként a zürichi ETH (Svájci Műszaki Egyetem) Fenntartható Építés Tanszékén kutatott. Kutatásait sikerrel publikálja nemzetközi folyóiratokban, konferenciákon. Munkájában az motiválja, hogy elősegítse a legfrissebb kutatási eredmények gyakorlatba ültetését, és klímaadaptív várostervezés széleskörű elterjesztését Magyarországon.