SECAP - FENNTARTHATÓ ENERGIATERVEZÉS

A Fenntartható Energia Akcióterv elkészítésével az adott település az Európai Unió 2020-as energiastratégiájában foglalt célszámok teljesítésével, nem csak az európai Polgármesterek Szövetségének (Covenant of Mayors) lehet részese, hanem jelentős költségmegtakarítást érhetnek el, és sokmilliárdos hazai, illetve brüsszeli elosztású (például a JESSICA és az ELENA) pályázati források is megnyílnak előttük. A SEAP tanácsadás és tervezői feladatok ellátása a MUTK legfontosabb szolgáltatási profiljai közé tartozik.

Bővebb információ: Polgármesterek Szövetsége

Budapest Főváros SEAP-ja, 2008-11

Budapest fenntartható energia akcióterve, amely az országban elsőként készült el, nemzetközi szinten is példamutatóvá vált a kétszintű közigazgatás viszonyai között működő nagyváros módszertani modelljének kialakításával. A dokumentum a gazdasági központú városfejlesztés egyik alapdokumentumává vált.

Budapest III. Kerület Óbuda SEAP-ja, 2011-13

Óbuda SEAP-ja a kétszintű közigazgatási viszonyok között megvalósított SEAP tervezés kerületi szintjének a mintapéldánya, amely a sokszínű kerület energiatudatos fejlesztését szintén sokszínű, mégis reális eszköztárral kívánja megvalósítani.

Budapest IV. Kerület Újpest SEAP-ja, 2014

Az energiatudatos városfejlesztésben már több lépést megtett Újpesti Önkormányzat egy olyan EU-s pályázaton való részvételhez rendelte meg a SEAP-ját, ahol milliárdos nagyságrendű brüsszeli források érhetők el mintaterületek példamutató akcióinak megvalósítására. A hangsúly a panelépületek korszerűsítésén, az ipari hulladékhő intézményi energiaellátási hasznosításán, és a környezetbarát közlekedés módszereinek kialakításán volt.