Szabó Alexandra

szal_meretSzabó Alexandra
irodavezető
E-mail: a.szabo@mut.hu
Telefon: +36 1 215-5794

„Mindenki szeretne barátságos, inspiráló munkakörnyezetben, felkészült szakemberekkel dolgozni. Számomra a Tudásközpont ilyen hely. Itt lehetőségem van újat tanulni és új kihívásokkal szembenézni.”

Alexandra 2013 áprilisától irodavezetőként és a SPECIAL IEE EU projekt, pénzügyi munkatársaként dolgozik a MUTK-ban. Részt vesz az EUROPAN nemzetközi városépítészeti ötletpályázat szervezésében és koordinálásában is, továbbá a más nemzetközi szakmai szervezetekkel való kapcsolattartásban is, mint az ECTP-CEU. Az adminisztráció teljes körű ellátása mellett a MUT Titkárság mindennapi szervezési, előkészítési munkái, a konferenciák megszervezése és a Társaság operatív kommunikációjának megvalósítása is a feladatkörébe tartozik.

Koordinálásában valósult meg 2014-ben a Visegrádi 4 országokkal közösen szervezett MobEx 2013-2014 (Mobile Exhibition of Urbanism) kiállítás és programsorozat budapesti rendezvénye. Emellett közreműködött a Land Urbia 2014 nemzetközi kiállítás és konferencia megszervezésében is.

A Tudásközponttal 2013 januárjában a MUTATÓ Blog író és szerkesztő gyakornokaként került kapcsolatba és hamarosan a blog vezető szerkesztője lett.

Mesterszakos tájépítészmérnöki diplomáját 2013 februárjában szerezte meg a Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Karának Tájvédelmi- és Tájrehabilitációs Tanszékén. Diplomadolgozatában a kerékpárutak vizsgálatára és tervezésére egyedi, szervesen összeillesztett értékelési rendszert alkotott meg az eddig külön kezelt műszaki tervezési és zöldfelületi szempontrendszerek között. Kutatói és tervezői munkájával 2011-ben első helyezést ért el a XXX. Jubileumi OTDK-n, majd 2013-ban elnyerte az Ormos Imre Alapítvány Diplomadíját és dicséretben részesült a MUT Diplomadíj Pályázatán. 2013 óta tagja a MUT Fiatal Urbanista Tagozatának.