Missziónk

Jövő – Változás – Innováció – Inkompetencia – Kaszinó – Fizetésképtelenség

Az elmúlt időszakban az urbanisztika gyakorlata kibővült, feladatai megváltoztak: mára az integrált, gazdaság orientált, befogadó, a szakterületek között hidat képező megoldásközpontú, rendszerszemléletű tervezési tudás képvisel értéket. Erre a jelenségre keresi a választ a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont, proaktív módon kapcsolódva a sokszereplős, partnerségre épülő városfejlesztés mindennapos feladataihoz.

A MUTK tevékenységét a jövő kihívásai alakítják: a folyamatosan változó jogi és gazdasági feltételrendszerben keresi meg a várostervezés legaktuálisabb feladatait, innovatív és kivitelezhető módszerekkel, előremutató és használható megoldásokkal, bevált gyakorlati példák nyomán kialakított javaslatokkal.

Olyan megoldásokra kell törekednünk, amelyek segítségével nem csak az uniós politikákat, és az ezekhez társuló forrásokat lehet településeink és lakosságuk javára fordítani, hanem a bevételt hozó önkormányzati projektek, a munkahelyteremtő magánberuházások kapcsán az önkormányzati bevételek növelésével a városfejlesztés fenntartható finanszírozása is létrejöhet. Erre készítjük fel a hazai térségi és települési önkormányzatokat, új stratégiákat, módszereket kínálva számukra versenyképességük javítása és megőrzése érdekében.

…..

Legyen a partnerünk! 

Örömmel állunk rendelkezésére minden olyan településfejlesztési feladat megoldásában, amely egyedi megközelítést, eredményes és testre szabott módszereket igényel.

Magyar Urbanisztikai Tudásközpont Nonprofit Kft.
1094 Budapest Liliom utca 48.
Telefon: +36 1 215 5794
E-mail: mutk@mut.hu

Szkordilisz Flóra
ügyvezető igazgató
Telefon:
E-mail: f.szkordilisz@mut.hu